Paul ook te zien in Jesus Christ Superstar (2024)

Paul Groot is dit jaar te zien in de Engelstalige rockmusical Jesus Christ Superstar. Hij wordt, net als Paul de Leeuw, de zogeheten alternate van Alex Klaasen in de rol van King Herod.

,,Ik ben er trots op dat we drie grote namen hebben kunnen vastleggen om deze rol te spelen”, laat producent Albert Verlinde weten. ,,Dat we voor drie acteurs hebben gekozen, heeft alles te maken met hun drukke agenda’s. Dat weet je op voorhand wanneer je een veelgevraagde acteur wilt vastleggen. Alex Klaasen zal de meeste voorstellingen spelen en Paul Groot en Paul de Leeuw zullen zijn alternate zijn.”

Groot is momenteel ook te zien in de musical De Hospita met Simone Kleinsma. ,,Het is totaal iets anders dan wat ik nu doe”, zegt hij. ,,Dat maakt dit vak ook zo ontzettend leuk om te doen. Ik blijf ook zeker naast Simone Kleinsma spelen en daarnaast ga ik me overdag met de repetities voor Jesus Christ Superstar bezighouden. Het wordt een mooi seizoen.”

De première van Jesus Christ Superstar is op 21 januari in het DeLaMar Theater Amsterdam. Jeangu Macrooy speelt de hoofdrol als Jesus en ook onder anderen Lucas Hamming en Edwin Jonker hebben een rol bemachtigd.

Alles over Jesus Christ Superstar  en de kaartverkoop kan je vinden op www.jesuschristsuperstar.nl 

Op de speellijst is ook aangegeven wanneer je Paul kan zien als Herod (onder voorbehoud)