Gloednieuwe musical comedy: De Hospita! (vanaf november te zien)

simone en paul de hospita, fotograaf govert de roos

Post van de musical De Hospita met Simone Kleinsma en Paul Groot , te zien vanaf november 2023 door het hele landVanaf november 2023 is er een nieuwe musical comedy te zien met Simone Kleinsma en Paul Groot: De Hospita!

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was, met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

De musical is speciaal voor Simone Kleinsma geschreven om haar jubileumjaar te vieren.

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses). Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende en Maurice Wijnen. De muziek uit de musical bestaat uit melodieën van uit het Franse songbook met liedteksten van André Breedland (Ciske de RatDiana & Zonen). Joep Onderdelinden (Opvliegers en Blind Date) neemt de regie op zich.
De invulling an de andere rollen is nog niet bekend.

Koop nu al kaarten

Op de site van de musical staan ook alle tourdata, en kan je zien waar al kaarten te koop zijn!