Robert Long

 “Robert Long”, de musical

seizoen 2015/2016

 

Vanaf eind november is Paul te zien in de rol van Robert Long in de gelijknamige musical. De tour gaat door het hele land dus ze komen bij iedereen in de buurt.

Persbericht: Na succesvolle tournees van SonneveldToon en Ramses presenteert Stage Entertainment een nieuwe biografische musical over het leven van een icoon uit de Nederlandse entertainmentwereld: de cabaretier, schrijver, acteur en tv-presentator Robert Long.

Het rijke oeuvre van deze theaterlegende – de muzikale leidraad van deze voorstelling – wordt door Koefnoen- en Sonneveldster Paul Groot tot leven gebracht. Zijn Koefnoen-collega Jeremy Baker kruipt in de huid van Leen Jongewaard en samen vertolken zij Longs leven én repertoire op een lichtvoetige, cynische en hilarische wijze.

In de jaren ‘70 hadden duizenden mensen Longs elpees in de platenkast staan. ‘Toe maar jongens’ en ‘Kalverliefde’ waren populaire liedjes die de top van de hitlijsten aanvoerden.

Eén van de meest spraakmakendste elpee’s uit die tijd was Longs debuutelpee ‘Vroeger of Later’, die door bijna alle omroepen werd geboycot vanwege politiek- en religieus-gevoelige thema’s. Zijn liedjes waren rebels, vooruitstrevend, romantisch en werden daarom grijsgedraaid.

Longs muziek is de muziek van een generatie. Speciaal voor deze generatie brengen Paul Groot en Jeremy Baker een nostalgische avond theater dat die moderne tijd van toen laat herleven.

 

Bekijk de Speellijst