poster De Hospita nieuwe musical comedy met simone kleinsma en paul groot

De Hospita (2023/2024)

Om het jubileumjaar van Simone Kleinsma te vieren is er speciaal voor haat een nieuwe musical comedy geschreven ‘De Hospita‘ en Paul speelt hierin haar huisgenoot en kostuumontwerper.

Speellijst

De musical zal te zien zijn vanaf november 2023 t/m april 2024, door het hele land!
Alle actuele tourdata staan op de site van de musical hospitademusical.nl daar kan je ook zien welke theaters nu al in de verkoop zijn

Het verhaal

De show vertelt het verhaal van een revuester en comédienne van toen. Madeleine Coutard (Simone Kleinsma) moet haar weg vinden in de verwarrende wereld van vandaag wanneer drie jonge studenten uit geldnood bij haar en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) intrekken. Ze brengen lawaai, discussies en hilariteit met zich mee. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

Bekijk hier de volledige cast 

Creatives

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses).
Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende en Maurice Wijnen.
De muziek uit de musical bestaat uit melodieën van uit het Franse songbook met liedteksten van André Breedland (Ciske de RatDiana & Zonen).

Joep Onderdelinden (Opvliegers en Blind Date) neemt de regie op zich.

Website: hospitademusical.nl

Bekijk hier video’s over de voorbereidingen van De Hospita 

Een voorproefje was al te zien bij de Musical Awards 2023

De musical is nog in ontwikkeling dus niet alles is al bekend, deze pagina zal dan ook nog regelmatig worden bijgewerkt