In de media: “Paul Groot transformeert tot Cole Porter in You’re The Top”

Uit de Volkskrant van 5 januari:

Paul Groot transformeert tot Cole Porter in You’re The Top

Het leven achter de façade laten zien, dát kan volgens acteur en zanger Paul Groot (50) in een biografische musical. Eerder stond Groot, de ervaren imitator uit Kopspijkers en Koefnoen, al in musicals over Wim Sonneveld, Adèle Bloemendaal en Robert Long.

Nu speelt hij in een nieuwe versie van de musical You’re the Top uit 1995 een grootheid uit de Amerikaanse showbusiness: de componist en liedjesschrijver Cole Porter (1891-1964). Porter voegde klassiekers als I’ve Got You Under My Skin en I Get a Kick Out of You toe aan het American Songbook en leidde als homoseksueel een complex dubbelleven.

Groot: ‘Er zijn diverse films gemaakt over Porters leven waarin hij wordt neergezet als zoetsappige bon vivant met een leven vol vrienden, feest en successen. Maar Porter had ook een sardonische kant en die liet men achterwege. In het script van Pieter van de Waterbeemd voor You’re the Top zit die minder prettige kant van zijn karakter wél. Ik heb de oorspronkelijke versie van de musical met Willem Nijholt in 1995 gezien en was er weg van. Deze voorstelling toont een compleet beeld. Porter wist dat hij homoseksueel was, maar trouwde met de mooie en rijke Linda Lee Thomas. Bijzonder was dat Linda de geaardheid van haar man kende: zij zocht Coles grote liefde, de Russische balletdanser Boris Kochno, zelfs persoonlijk voor hem uit.’

….lees verder op de site van de Volkskrant 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *