In de media: “Het materiaal van Cole Porter is tijdloos” – Telegraaf

Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter, de Amerikaanse componist en tekstschrijver wiens werk tot het westerse culturele erfgoed behoort. In Utrecht gaat maandag You’re the Top in première, de voorstelling over de man achter musicals als Kiss Me Kate en High Society en parels uit het American Songbook als I Get a Kick Out of You, I’ve Got You Under My Skin, Let’s Do It en Night and Day.

Van Frank Sinatra tot Lady Gaga, ze zongen allen het charmante en geraffineerde werk van Porter (1891-1964). Het is volgens Groot zeer verdiend dat diens nalatenschap met You’re the top opnieuw in Nederland over het voetlicht komt, na de eerste versie in 1994, die een hit werd en hoofdrolspeler Willem Nijholt een Louis d’Or-nominatie opleverde. Groot zat destijds in de zaal en werd er compleet door gegrepen. „Ik heb de cd later grijs gedraaid.”

„Porters materiaal is universeel en tijdloos, gemaakt met gevoel en intelligentie, met hart en brein”, vindt de nieuwe vertolker. Hij denkt dat de show ook kan aanslaan bij jongeren, die Porter misschien amper kennen: „Mijn nichtje van twintig kwam al kijken met een vriendje. Ze vonden de muziek prachtig en waren onder de indruk van het verhaal.”

 

.. de rest van het artikel op de site van de Telegraaf  (21 januari)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *