In de media : “Koefnoen in het theater”

Foto: janita_sassen

In het tijdschrift ‘Scenes’ staat komende maand een interview met Paul waarin hij onder andere vertelt over zijn nieuwe theaterplannen, en uiteraard ook over A Little Night music. ‘Scenes’ ligt 1 feb in de winkels maar ze deelden alvast een teaser…

Koefnoen in het theater

Paul Groot schijft momenteel samen met Owen Schumacher en Jeremy Baker nieuw materiaal voor een theaterversie van het populaire televisieprogramma Koefnoen. Groot vertelde dit gisteren aan Henri Drost die hem voor Scènes interviewde over zijn rol in A little night music, de opera-achtige musical van Stephen Sondheim die de Nederlandse Reisopera van 16 maart t/m 9 april presenteert in de Nederlandse theaters.
‘Koefnoen laat zich niet een op een overplaatsen naar het theater. Op tv zaten we bovenop het nieuws, in het theater zal het meer over de trendmatige actualiteit gaan. Die vertaalslag naar het theater is een mooie creatieve uitdaging. Filmpjes voor tv blonken uit in gedetailleerde make-up, kostuums en locaties. In het theater doen we meer een beroep op de verbeelding. Dus het zal een combinatie worden van eenvoud en enorm uitpakken. Het ene moment met alleen een hoedje en een bril en het volgende moment all the way met toeters en bellen met volledig kostuum. Je schminkt je wenkbrauwen niet zomaar weg, dus ik zoek nu al naar mogelijkheden met bijvoorbeeld halve maskers die ik koop bij de feestwinkel en daarna verknip en beschilder.’ Koefnoen komt najaar 2020 in het theater.

Na zijn tournee met de Reisopera is Groot te zien in de musical Het schaep met de vijf poten. Het interview met Paul Groot verschijnt in het komende nummer van Scènes dat op 1 februari in de winkel ligt. In de nieuwe Scènes staan ook verhalen met Maaike Ouboter, Ingeborg Elzevier, een reportage over Frans regiewonder Julien Gosselin en een verslag van een repetitiebezoek aan Heisenberg, waarin Johan Simons Hans Croiset en Elsie de Brauw regisseert.

Bron