In de media: “De Avond van.. Paul Groot in Stadstheater Zoetermeer”

streekblad Zoetermeer. Foto: Robbert Roos

Uit het streekblad (06/04)

De Avond van.. Paul Groot in Stadstheater Zoetermeer

Zoetermeer – Met de 360* projecten wil Stadstheater Zoetermeer laten zien dat ze meer zijn dan een standaardtheater door o.a. zelf programma’s te produceren. De Avond van… is zo’n programma waarbij de artiest een geheel eigen show mag maken. Na het succesvolle debuut met René van Kooten is het nu de eer aan Paul Groot.

Paul Groot is acteur, tekstschrijver en cabaretier en was o.a. te zien in programma’s als Gooische Vrouwen, Kopspijkers en Koefnoen. Tijdens ‘De Avond van’ zingt Paul Groot een twintigtal door hem zelf geselecteerde liedjes, waarbij hij begeleid wordt door Bernd van den Bos op piano. Het neerzetten van een eigen show is leuk, maar ook spannend. “Ik vind dit echt eng om te doen. Een rol die al is uitgeschreven, geeft houvast, en voelt voor mij veel veiliger. Nu moet ik het helemaal zelf doen.”

Toch trok Groot de stoute schoenen aan en maakte een selectie van bijzondere liedjes van Robert Long, Maarten van Roozendaal, Boudewijn de Groot en liedjes uit de musical Sonneveld. “Ik heb een zwak voor de betere kleinkunstliedjes. Daar is veel te weinig aandacht voor terwijl er echt pareltjes tussen zitten. Die wil ik graag laten horen en het publiek op die manier echt verrassen.” Tussen die liedjes door zal Paul Groot af en toe een toelichting geven met gebeurtenissen uit zijn eigen leven. De voorstelling is goed in balans. “Half serieus en half grappig” vertelt Groot. “Dat past wel bij mij. Mensen weten door mijn vele rollen vaak niet wie ze voor zich hebben, of wat ze met me aan moeten. Op deze manier kan ik ook een wat serieuzere kant laten zien.”

Ook Groot’s vrolijke kant komt natuurlijk aan bod. “Toen ik op jonge leeftijd een ander kapsel wilde zei mijn kapper: ‘daar ben je het type niet voor’. Tussen de voorstellingen leg ik het publiek haarfijn uit waarom ik door mijn vergeetachtigheid geen spion geworden ben of waarom ik te claustrofobisch ben om een goede astronaut te zijn.” Het belooft dus een bijzondere avond te worden. Tot die tijd moet Groot nog vol aan de bak. “De liedjes staan wel, maar ik moet vooral vocaal nog veel doen. Ik twijfel hier en daar nog of ik een tweede stem wil toevoegen. Het is maar één avond, dus het moet in een keer staan als een huis.”

De Avond van…. Paul Groot is een exclusieve, eenmalige voorstelling van dit multitalent in het Stadstheater op vrijdag 15 juni. Kaarten á € 19,50 zijn te bestellen via www.Stadstheater.nl

Bron: Streekblad zoetermeer. Auteur & fotograaf: Robbert Roos (dank voor de toestemming)