Bekijken: Koefnoen en Rijksmuseum maken vierdelige webserie

In 2015 werden “Marten” en “Oopjen” van Rembrandts schilderijen al tot leven gebracht in Koefnoen. Daaruit ontstond het idee voor een samenwerking tussen de makers van Koefnoen en het Rijksmuseum om meerdere portretten tot leven te wekken. Het resultaat daarvan is te zien in een vierdelige webserie waarvan de eerste aflevering nu online staat.

“Broer en zus van de Nachtwacht” uit Koefnoen (2015):

Het Algemeen Dagblad schreef over de nieuwe samenwerking: 

Koefnoen en Rijksmuseum maken vierdelige komische serie

De makers van Koefnoen en het Rijksmuseum hebben een vierdelige webserie gemaakt voor de nieuwe tentoonstelling High Society die donderdag opent. Elke week gaat een aflevering via social media van het Rijksmuseum in première met Owen Schumacher, Paul Groot, Jeremy Baker, Eva Crutzen en Jort Kelder in de hoofdrol.

,,De acteurs brengen de levensgrote portretten uit de tentoonstelling tot leven. De jetset van weleer ontmoet elkaar op een glamourfeest en roddelt er lustig op los”, kondigt het Rijksmuseum aan. Het is voor het eerst dat een Nederlands museum een komische serie maakt.

High Society viert de verwerving van Rembrandts huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit die Nederland en Frankrijk in 2016 samen kochten. ,,De pas gerestaureerde Marten en Oopjen stralen te midden van bijna veertig machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers, die zich in vol ornaat lieten schilderen door de beste kunstenaars van hun tijd.”

Bron AD 

Bekijk de eerste aflevering: