In deze musical speelt Paul in het nieuwe theaterseizoen…

Het huidige theaterseizoen is nog volop bezig maar er wordt uiteraard ook al hard gewerkt aan nieuwe voorstellingen.

Deze week heeft de Nederlandse Reisopera bekend gemaakt met welke voorstellingen zij bezig zijn. In seizoen 2018/2019 maken ze een zijstapje uit hun reguliere genre en maken ze de musical  A Little Night Music waarin Paul de rol zal spelen van Frederik Egerman.

Net als Putting it together en Into the woods is dit een musical met muziek en liedteksten van de hand van Stephen Sondheim.

Over de voorstelling:

De titel is afgeleid van Mozarts Eine kleine Nachtmusik, maar het plot is ontleend aan Ingmar Bergmanns film Glimlach van een Zomernacht uit 1955, dat een seksuele stoelendans in hogere Zweedse kringen rond 1900 tot onderwerp heeft. De regie is in handen van Zack Winokur en de muzikale leiding wordt gedaan door Ryan Bancroft. Aan deze productie werken mee o.a. Paul Groot (Frederik Egerman), Susan Rigvava-Dumas (Desiree Armfeldt), Laetitia Gerards (Anne Egerman) en acteur Guido Spek (Frid, bediende). De begeleiding wordt verzorgd door Het Gelders Orkest

Te zien

A Little Night Music is van 16 maart – 9 april 2019 te zien in de theaters.

Operamagazine.nl schrijft hierover:

“A Little Night Music werd onder meer door de evergreen ‘Send in the clowns’ populair. De titel is afgeleid van Mozarts Eine kleine Nachtmusik, maar de plot is ontleend aan Ingmar Bergmans film Glimlach van een zomernacht (1955). Een geheel Amerikaans team gaat deze productie in Enschede opbouwen. In de uitvoering staan vrijwel alleen Nederlandse stemmen, aangevoerd door Paul Groot en Laetitia Gerards. Toch wordt het stuk in het Engels gespeeld.

“We hebben niet voor een vertaling gekozen vanwege de kleur van de taal en de combinatie met de muziek”, zegt Mansfield. Dat Nederlandse musicalliefhebbers inmiddels helemaal gewend zijn aan zulk theater in de eigen taal, ziet hij niet als een bezwaar. “Opera’s gaan ook niet meer in vertalingen.” Het Gelders Orkest zal zijn kwaliteiten kunnen tonen op dit gebied van de lichte opera.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *