In de media: “Het weekend van.. ” ( NHD 19/04)

19/04 in het NoordHollandsDagblad 

Ode aan Porter

In de Uit wekelijks uitgaanstips van mensen uit de wereld van theater, muziek dans en film. Vandaag: acteur en zanger Paul Groot. Hij was onder meer te zien in biografische theatervoorstellingen over Robert Long en Adéle Bloemendaal. De Tv-kijker kent hem van GTST en van het satirische programma ‘Koefnoen’. Nu speelt hij de hoofdrol in de musical ‘You’re the Top’. te zien in onder meer de stadsschouwburg in Ijmuiden (20/04), het Delamar Theater in Amsterdam (24,25,28 en 29 april) en in De Meerse in Hoofddorp (16/05).

Voorstelling

“Mag ik zo onbescheiden zijn om onze eigen voorstelling ‘You’re The Top’ hier te pluggen? Dat is namelijk echt een aanrader! Haha.
‘You’re The Top’ vertelt het aangrijpende levensverhaal van de Amerikaanse songwriter Cole Porter. Hij schreef in totaal zo’n 2000 liedjes als ‘Night and day’ en ‘I’ve got you under my skin’. Met een live orkest en collega’s als Marjolein Keuning en Marcel Jonker spelen we de komende week in het Delamar Theater in Amsterdam. Daar komen altijd veel collega’s kijken. Dat maakt het toch een soort première. ”

Tentoonstelling

“Met het Koefnoen-team hebben we pas een paar social media-filmpjes gemaakt voor het Rijksmuseum ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘High Society’. We speelden figuren die op de schilderijen zijn afgebeeld. Zo werd ik opgetuigd als Dokter Pozzi, de man met de baard, in de vuurrode kamerjas. ‘High Society’ toont meer dan dertig portretten ten voeten uit, zoals Rembrandt Marten en Oopjen heeft afgebeeld. Deze tentoonstelling wil ik absoluut nog met eigen ogen gaan aanschouwen. De catalogus was al tamelijk verpletterend. ”

Eten en Drinken

“Meatless District op de Bilderdijkstraat in Amsterdam is geweldig. Ik ben een grote maar vegetarische eter: een picky chooser, altijd op zoek naar restaurants waar je goed vleesloos kunt eten. In de meeste restaurants komt de afdeling groente er bekaaid vanaf. Hier dus niet. Veel verschillende smaken en stylish interieur. Probeer maar!”

Op zondag

“Na de matineevoorstelling van zondag ga ik nog even naar een verjaardag van een vriendin. Je sociale leven schiet er gauw bij in als je zoveel ’s avonds werkt. Maar deze verjaardag ga ik dus redden!”

Bron: NoordHollands Dagblad, ‘Van onze verslaggever’ , 19 april 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *